Thursday, March 12, 2015

M.O.Ž. (2014)

Aika Karapetiana otrais mēģinājums lielajā kino ir mazāk veiksmīgs nekā pirmā filma "Cilvēki tur." Laikam jau tāpēc, ka lielāks uzsvars bija likts uz žanru nekā saturu. Filmas beigās jau tā "cilvēka oranžā žaketē" klaiņošana pa māju un bailes kļuva vienuļa un garlaicīga. Par ko gan īsti bija filma? Šausmām? Iekšējiem dēmoniem? Viss darītājam atdarās?
Vērtējums 5 no 10

Māmiņa/ Mommy (2014)

Jaunā, talantīgā režisora Ksavjera Dolana (Xavier Dolan) filma notiek kaut kad tuvā nākotnē Kanādā, kur likums ir noteicis, ka ja vecāki netiek galā finansiāli un emocionāli ar saviem agresīvajiem bērniem, tad var tos nodot valsts apgādībā.
Sākums škiet ļoti cerīgs, kad Dai (Anne Dorval) ir pārliecināta, ka ar mātes mīlestību pietiks, lai audzinātu savu agresīvo dēlu Stīvu (Antoine-Olivier Pilon). Viņu dzīvē par nozīmīgu cilvēku kļūst kaimiņiene Kīla (Suzanne Clement). Tomēr beigās dzīve un apstākļi izrādās stiprāki par Dai.
Šis ir kārtējais drozmīgais Dolana mēģinājums uzrunāt sabiedribu, likt tai aizdomāties, uzdot jautājumus.
Vērtējums 7 no 10

Monday, March 9, 2015

Kingsman: Slepenais dienests/ Kingsman: The Secret Service (2014)

Klasisks spiegu filmas sižets. Ir ļaunie,ir labie. Pasaulei draud briesmas, bet apvienojot spēkus to izdodas glābt. Burvīgs aktieru ansamblis: Kolins Fērts (Colin Firth), Marks Strongs (Mark Strong), Maikls Keins (Michael Caine), Semjuels Lī Džeksons (Samuel L. Jackson) un jainiņais Terons Edžertons (Taron Egerton).
Filma pilna ar atsaucēm uz vecajām, labajām spiegu filmām kā bondiādes. Ironija un šarms savaldzināja divu stundu garumā.
Vērtējums 8 no 10